KR-04 Nakiri, 16,5 cm

CHROMA
819,00 RON
KR-04 Nakiri, 16,5 cm.
In stoc

Durata de livrare: 1-2 zile lucratoare

Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: 3612 Ai nevoie de ajutor? 0722 861 124
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
Cutitul bucatarului KASUMI Kuro KR-01, 24 cm, Damascus steel, 32 straturi, dublu V-Cut

Acest cutit universal taie fara efort carne, peste si legume. Taisul pefect este rezultatul multor operatii de ascutire pe pietre de apa rotative speciale.Modelul damasc al lamelor cutitelor KASUMI este dat de forjarea si impaturirile repetate, in mai multe straturi, a otelului de inalta calitate.

Descriere produs:
Cutitul bucatarului
Lungime lama: 16,5 cm
Duritate: 57-59 HRC
Maner: lemn
Lama: damascus steel, 32 straturi

Kasumi - fabricat in Seki, Japonia
Seki, supranumita si capitala industriei japoneze a cutitelor, este localizata in centrul arhipelagului japonez.
Istoria industriei cutitelor in Seki a inceput cu peste 800 de ani in urma. Primii maestrii din Seki au realizat sabii inca de la inceputul anilor 1200. Seki a fost dintotdeauna locul ideal. Tot ce este nevoie pentru a fauri o sabie se gaseste local, de la minereurile necesare, lemn de calitate si pana la apa proaspata de rau.
Aceasta metoda de a fauri sabii era unica in Japonia acelei perioade. Sabiile produse in Seki sunt de o calitate exceptionala.
Tehnica traditionala japoneza de faurire a sabiilor a fost transmisa din generatie in generatie de-a lungul anilor, pana in prezent. Aceste tehnici sunt inca folosite in productia cutitelor Kasumi.

Instructiuni de utilizare:
Nu se spala la masina de spalat vase. Spalati de mana si stergeti cu o carpa moale dupa fiecare utilizare.
Ascutiti in mod regulat cutitul, folosind piatra de ascutit de inalta calitate. Sub nici o forma a nu se ascuti cu un aparat de ascutit din inox, deoarece va strica lama! Cutitul trebuie ascutit zilnic (folosit in mod profesional) sau o data la 6 luni (folosit in mediu casnic) si de catre aceeasi persoana. Fiecare persoana are un unghi individual de ascutire.
Depozitati cutitul intr-o caseta, ca de exemplu un suport de cutite din lemn, astfel incat sa nu reprezinte un pericol.
Folositi doar tocatoare din lemn sau plastic, niciodata unul din granit sau sticla.
Folositi intotdeauna cutitul in prepararea alimentelor, niciodata sa taiati alimente congelate sau oase.

Instructiuni de ascutire:
Lasati piatra la inmuiat pentru 15 minute. Piatra trebuie sa fie uda in timpul utilizarii; puteti picura o cantitate redusa de apa. Apa actioneaza ca un lubrifiant pe piatra.
Cutitul trebuie tinut la un unghi de 10-20 grade fata de piatra. Apoi piatra este trecuta pe suprafata pietrei inainte si inapoi cu o presiune redusa.
In timp ce ascutiti cutitul se va crea o pudra fina.
Poate fi utilizat atat cu mana dreapta cat si stanga.
Dupa ce a fost ascutit cutitul trebuie clatit cu apa calduta si ulterior uscat cu o carpa moale. Cele mai bune cutite japoneze nu sunt inoxidabile! Asigurati-va intotdeauna ca lama cutitului este uscata!

Pe toate cutitele Kasumi trebuie aplicat un strat de ulei, cu un ulei neutru. Daca cutitul nu este utilizat o perioada indelungata de timp, stratul de ulei de pe lama trebuie verificat sau inlocuit la anumite intervale.

Tip: Nakiri

Ambalare: Individual

Material: Otel Damask

Gama: Premium

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Sambata: 09:00 - 17:00

0722 861 124 office@mdey.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!