Clătite pufoase

Clătite pufoase
Fie că le preferi pufoase sau crocante, cu miere sau cu gem, cu fructe proaspete sau cu ciocolată topită, clătitele sunt cele mai versatile deserturi.
Sunt perfecte pentru micul dejun, dar și pentru un desert spontan sau o gustare de seară.
Noi iti recomandam sa incerci aceasta rețetă simplă pentru clătite pufoase:

Ingrediente:
● 250 grame de făină
● 2 ouă
● 500 ml de lapte
● 1 plic de zahăr vanilat
● 1 linguriță de praf de copt
● 1 vârf de cuțit de sare
● 2 linguri de zahăr
● 50 grame de unt topit (opțional)
● Ulei pentru prăjit

Instrucțiuni:
1. Într-un bol mare, amestecați făina cu sarea, praful de copt, zahărul și zahărul vanilat.
2. Într-un alt bol, bateți ouăle și adăugați laptele. Amestecați până la omogenizare.
3. Treptat, adăugați amestecul de lapte și ouă peste amestecul de făină, amestecând continuu pentru a preveni formarea cocoloașelor.
4. Dacă alegeți să folosiți unt, topiți-l și adăugați-l în aluat.
5. Lăsați aluatul să se odihnească pentru 15-20 de minute.
6. Încingeți o tigaie antiaderentă și ungeți-o ușor cu ulei.
7. Cu ajutorul unui polonic, turnați o cantitate mică de aluat în tigaie. Când începe să facă bule și marginile devin aurii, întoarceți clătita și prăjiți-o și pe cealaltă parte.
8. Repetați până când aluatul se termină, ungând tigaia cu ulei când este necesar.
9. Servești clătitele calde cu gem, ciocolată topită, fructe proaspete, frișcă sau orice altă garnitură preferați.
Poftă bună!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!